Bakgrunden till hardumens.se

Under mitt liv som kvinna har mens förstås alltid varit något att förhålla sig till. Vare sig jag har velat eller inte. Begreppet "har du mens eller?" behöver väl ingen närmare förklaring, jag tror vi är många som har hört just det uttrycket slippa ur någons mun. Sällan i positiv bemärkelse.

Reklamen har sagt mig att mens inte ska synas och jag lärde mig tidigt att det var pinsamt att blöda genom byxorna. Mens blev något att gömma undan och tala tyst om, förutom om man ville skippa gympan förstås.

Jag har många gånger varit avundsjuk på de av mina vänner som knappt har haft några blödningar. Det lät så skönt att slippa vara "ockuperad" en gång i månaden. Senare har jag förstått att det kanske inte alltid är så kul att slippa regelbundna blödningar. Även det skapar bekymmer och kanske också ett slags utanförskap.

Nu när jag har fött barn har menscykeln fått en helt annan innebörd. Dels blir den mer meningsfull, men det kan även vara glädjande och renande när mensen kommer. Särskilt som PMS-besvären släpper då...

Vi är så många kvinnor som förhåller sig till och antagligen ägnar en del tankeverksamhet åt mens. Därför känns det spännande att öppna möjligheterna till samvaro och kanske även förståelse för att andra inte har samma (eller inga) besvär som du själv.

Jag vill gärna veta vad du tänker när du läser det här. Maila dina funderingar, tips på samtalsområden, nytt att prova m.m.

/Hannah 2008-09-16 Share